Жителям Херсонщини відшкодовують «теплі кредити»

6 лет назад 0

За минулий рік майже 2500 мешканців області отримали «теплі кредити» на загальну суму 56,5 млн грн. На компенсацію відсотків за позиками з обласного бюджету спрямували 300 тисяч гривень. На цьому було наголошено під час засідання круглого столу, де обговорювали стан виконання Урядової програми енергоефективності за 2017 рік та впровадження у 2018 році енергоефективних заходів, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Засідання, на якому були представники банківських установ, ОСББ та ЖБК, громадськість, відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Адамчика.

Загалом у Херсонській області людям відсоткові ставки відшкодовують з державного, обласного та місцевих бюджетів. Так, держава відшкодовує 20% за придбання «негазових» котлів, 35% – для утеплення індивідуального житла, 40% — для ОСББ і 70% — для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.

Загалом з початку дії Державної програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів банками видано 6596 позиків, з них для 60 ОСББ. Загальна сума кредитів – понад 119 мільйонів гривень. Нагадаємо, для того, аби оформити «теплі» кредити потрібно звернутися до філій Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку та Приватбанку.

Крім того, на заходів був присутній керівник програм з термомодернізації Комісії з розвитку енергетики та енергозбереження Українського союзу промисловців та підприємців Костянтин Єремчук, який розказав про практичні кроки ОСББ/ЖБК для скорочення витрат на впровадження заходів з енергозбереження за державною та міською програмами з підтримки термомодернізації житлових будівель.