Каланчацькі поліцейські впродовж 20 хвилин повернули власникові угнаний мотоцикл

4 года назад 0

Вчора, 31 травня, близько 8:30 в Каланчацьке відділення поліції звернувся 50-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що пів години тому двоє чоловіків угнали з території його домоволодіння мотоцикл «Ява». Впродовж 20 хвилин поліцейські розшукали зловмисників і повернули транспортний засіб власнику. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час спілкування з потерпілим поліцейські з’ясували, що він із двома знайомими розпивали у заявника вдома спиртні напої. Раптом між чоловіками виник конфлікт, який переріс в штовханину. Господар впав на землю та намагався піднятись. Але під дією алкоголю, це йому не одразу вдалося зробити. Приятелі скористались безпорадністю чоловіка. Вони викотили з подвір’я його мотоцикл і зникли в невідомому напрямку.

Орієнтування про викрадений транспортний засіб негайно було передано автопатрулю сектора реагування патрульної поліції підрозділу. Поліцейські відпрацювали селище і на одній із вулиць помітили двох зловмисників, які котили мотоцикл.

Як розповів начальник Каланчацького відділення поліції Юрій Козлов, один із зловмисників – 38-річний місцевий мешканець. Він вже має судимість за майнові злочини. Інший – 37-річний мешканець Дніпропетровської області, який вже деякий час проживає в смт Каланчак.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу в порядку, передбаченому КПК України. Чоловікам може загрожувати вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування кримінального провадження триває.