Кандидатуру херсонця подали на звання Народний артист України

7 лет назад 0

Фонд громади Херсона “Захист” подав кандидатуру Олександра Чарльзовича Гоноболіна на присвоєння йому звання Народний артист України.

Гоноболін Олександр Чарльзович розпочав свою трудову діяльність у 1975 році артистом оркестра оперної студії Київської державної консерваторії ім. П.І.Чайковського.

У 1977 р.завоював 1 місце на Українському конкурсі скрипалів у м.Києві.

З 1980 року Олександр Гоноболін працював солістом вищої категорії Херсонської обласної філармонії з правом сольного концерту у двох відділеннях.За цей час виявив себе талановитим, обдарованим виконавцем. Із сольними концертами виступав у залах України та багатьох країн Європи.

З 1986 по 1992 рр. працював головним диригентом Камерного оркестру «Капріччіо» Миколаївської обласної філармонії.

У 1989 р.був удостоєний звання «Заслужений артист УРСР».

З 1992 року Олександр Гоноболін як композитор співпрацює з Херсонським обласним театром ляльок, Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром ім. М.Куліша, Київським молодим театром, Миколаївським театром ляльок та театрами Угорщини. Олександр Чарльзович написав музику до 40 вистав, багато з яких знаходяться в репертуарі театрів і сьогодні. Вистави «Русалонька», «Цирк Шардам», «Героїчні пригоди Котигорошка» неодноразово визначались на міжнародних та всеукраїнських фестивалях театрів ляльок.

У 2013 р. став Дипломантом міжнародного конкурсу композиторів у Санкт-Петербурзі, а у 2015 р.- Лауреатом престижного міжнародного конкурсу композиторів у Німеччині та був відзначений заохочувальною премією на конкурсі композиторів у Нью-Йорку (США).

У 2016 р. став Лауреатом конкурсу композиторів в Південній Кароліні (США), а у 2017 р. – Лауреатом Всеукраїнського конкурсу композиторів “Срібний вік”.

Олександр Чарльзович – член Національної Спілки композиторів України. Він створив понад 200 творів, багато з яких увійшли до репертуарів виконавців в Україні та інших країн. Видавництвами «Музична Україна» та «LCEditions» видано його твори. Музичною асоціацією Франції його твори «Ларго», «Танго», «Танок» рекомендовано до виконання на іспитах в музичних закладах країни. Він є автором численних збірок для скрипалів та віолончелістів дитячих музичних шкіл, які користуються великою популярністю не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Високий виконавський рівень, професійна зрілість, активна творча позиція Гоноболіна є запорукою розширення творчих можливостей. Він плідно працює на ниві встановлення міжнародних контактів, та вже зробив значний внесок у розвиток та пропаганду української національної культури.

Олександр Гоноболін –  Почесний громадянин міста Херсон . Відомий благодійник та член правління Благодійної організації «Фонд громади міста Херсон “Захист”.

Завдяки своїй наполегливості, високому професіоналізму, майстерності, творчому підходу до справи Олександр Гоноболін заслужено знаходиться серед лідерів музичного і культурного життя України.

Для підтримки кандидатури  Олександра Гоноболіна  на здобуття звання Народного артиста України необхідно подати листа-рекомендацію до Херсонської обласної державної адміністрації та/або Управління культури Херсонської ОДА.