Казначейська служба заблокувала рахунки херсонського Департаменту ЖКГ

3 года назад 0

Казначейська служба заблокувала два рахунки Департаменту ЖКГ. Про це заявив його директор Олексій Войтенко. За його словами, борги за ремонт ліфтів, житлового фонду та встановлення дитячих майданчик складають більше 10 млн гривень.

“Фінансування благоустрою цього місяця не буде. Підрядники наразі працюють з надією на те, що ми зможемо вирішити цю ситуацію. Ситуація критична”, – заявив Войтенко.

Заступник міського голови Владислава Кондратова заявив, що рахунки були заблоковані 13 січня через невиконання проплати наприкінці минулого року за виконання технічного нагляду в сфері благоустрою. Сума складає 14 тисяч гривень. Директор Департаменту фінансів Роман Підперигора заявив, що ситуація склалася після зняття депутатами міськради 5,36 млн гривень бюджетних призначень, а Департамент ЖКГ не зняв з реєстрації договори з підрядниками.

Підперигора зазначив, що блокування двох рахунків не вплине на фінансування поточних робіт з благоустрою. Ігор Колихаєв дав доручення новоствореному відділу аудиту щодо проведення повної перевірки Департаменту ЖКГ та комунальних підприємств протягом 21 днів. Олексій Войтенко за дорученням міського голови має на наступну сесію подати звіт про свою роботу.