“Книгомандрів” фінішували: найяскавіші моменти і приголомшиві результати

5 лет назад 0

Свою поезію херсонський поет Валерій Кулик присвятив літературному туру «Книгомандри». Вірш митець зачитав на підсумковій зустрічі проекту в бібліотеці ім. Б.Лавреньова.
Літературний тур «Книгомандри» стартував у червні 2019 року. За чотири місяці проекту сучасна «українська книга» побувала не лише у Херсоні – вона рушила й у райони південної області.
У першу чергу туди, де локалізовані військові та люди, які впритул живуть до тимчасово окупованого Криму.
Пані Вікторія говорить, що підсумки проекти перевершили очікування. На підтвердження тому називає цифри із насиченого літературного сезону бібліотеки.
Запросили на зустріч й представників районних бібліотек. Серед них Ірина Кравець із Великої Олександрівки. Там «Книгомандри» побували 25 вересня.
На думку пані Ірини, проект варто продовжувати. Тим більше, що попит на сучасну українську літературу великий – наприклад під час зустрічей із письменницями у їх бібліотечній залі був аншлаг.
Та окрім виставки із книжками учасників туру «Книгомандри» в бібліотеці підготували неймовірну фотоекспозицію. На світлинах – найяскравіші моменти зустрічей із письменниками.
На них і рівненська авторка Ксенія Циганчук, і письменник із херсонським корінням Антон Санченко, і неймовірні брати Капранови.
Запросили на підбиття підсумків літературного туру «Книгомандри» і одну із його партнерок Анну Лісову. На її думку, проект став чудовим літературним майданчиком. Тим більше, що попереду херсонців чекає не менш цікавий проект «Книжковий Миколай».
Подякувати бібліотекарям за їх літературну ініціативу прийшов і Юрій Рожков, депутат Херсонської обласної ради.
У свою чергу Юрій Рожков пояснює, що сучасна бібліотека стає не просто читальнею. Це справжній майданчик взаємодії, де роль бібліотекаря зростає .