Конкурс на посаду голови Херсонського рибного патруля блокують?

7 лет назад 0

Держрибагентство звернулося до Вищої ради юстиції (ВРЮ) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВКСУ) через категоричну незгоду та порушення при винесенні постанови про накладення заборони щодо оприлюднення результатів конкурсу на посади начальників управлінь рибоохоронного патруля у Львівській та Херсонській областях. Вказаним рішенням заблоковано завершення кадрового конкурсу. Скаргу до ВКСУ буде подано 23.12.2016 щодо дій судді при винесенні ухвали.

21 грудня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Держрибагентства щодо зняття судового забезпечення та розблокування кадрового конкурсу до моменту розгляду справи по суті. На судовому засіданні свої порушені права у рамках конкурсу також захищав один з претендентів, який підтримував законність проведення конкурсу. Перше засідання по суті справи має відбутися 25 січня 2017. До винесення судом рішення Держрибагентство не має змоги призначити керівників та оприлюднити про це інформацію.

« У нас пройшли відриті конкурси на посади керівників за участі громадськості, представників місцевої влади. Ними ми визначили законних переможців та мали призначити їх ще на початку листопада. Натомість – більше місяця ми відстоюємо справедливість конкурсу у судах, а фактично – реформу рибінспекції. Ми зробимо все можливе для належного проведення конкурсу, розблокування реформи органів рибоохорони та запуску патруля у Херсонській та Львівській областях », – наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Він додав, що в Україні це не перший випадок, коли користуючись вадами законодавства зацікавлені особи блокують кадрові конкурси, блокують реформи в країні.

« Минулого року така ж ситуація була по призначенню керівника одного з антикорупційних органів. Але тоді Окружний адмінсуд міста Києва, розуміючи важливість цього призначення для країни, менше ніж за 20 днів розглянув справу і виніс по ній рішення. Я щиро сподіваюся, що зараз Держрибагентство – почують. Запуск рибоохоронного патруля – вкрай важлива подія для рибного господарства України. Ми просимо швидкого та об’єктивного розгляду справ, пов’язаних з реформою! », – додав Ковалів.