“Ми робимо великий крок у майбутнє”, – голова Херсонської обласної ради про меморандум щодо розбудови узбережжя Чорного моря

6 лет назад 0

На Херсонщині планується інтенсивний розвиток інфраструктури Чорноморського узбережжя. Сьогодні, під час колегії Херсонської обласної державної адміністрації, був підписаний Меморандум про партнерство між Херсонською обласною радою, Херсонською ОДА та громадською організацією “Приморське” щодо реалізації проекту з розбудови узбережжя Чорного моря в Голопристанському районі.

Головна мета – забезпечення розвитку туристично-курортної сфери, залучення інвестицій у розбудову туристичної інфраструктури, захист територій від надзвичайних ситуацій. Реалізація вказаних вище заходів є необхідним фактором створення якісної курортно-рекреаційної зони у Голопристанському районі.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер відзначив, що розвиток чорноморських курортів є одним із пріоритетів обласної влади. Адже якісна інфраструктура та високий рівень сервісу в курортних населенних пунктах є важливим чинником залучення інвестицій на Херсонщину, збільшення кількості поціновувачів відпочинку на морі з інших регіонів країни і з-за кордону та, як наслідок – поповнення місцевих бюджетів області.

“Мабуть, гріх не розвивати туризм на узбережжі Херсонщини. Область має унікальне місце розташування: це єдиний регіон України, який має вихід до двох морів – до Чорного і Азовського. Крім того, на Херсонщині знаходиться найдовший пляж у Європі. Слід пам’ятати, що людина, яка хоче відпочити, вимагає комфорту. Ми повинні розвивати інфраструктуру, будувати дороги. Ця програма направлена на розвиток нашої області. Ми робимо великий крок у майбутнє” , – підкреслив Владислав Мангер.