Міжміським та приміським перевізникам затверджено новий тариф

6 лет назад 0

Минулого тижня відбулось засідання робочої групи при ОДА стосовно підвищення тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту загального користування.

Так, було розглянуто заяви 4-х перевізників та згідно протоколу було погоджено підвищення тарифів ТОВ «Авто-Лайф» — 0,55 грн за пасажирський кіломерт, ТОВ СП «Ямак» — 0,56 грн/км, ПАТ «Автотранс» — 0,51 грн/км, ТДВ «Новотроїцьке АТП -16541» — 0,55 грн/км.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Валерій Соценко з 12.02.2018 за напрямками перевезення у райони: Голопристанський, Білозерський, Новотроїцьйкий та Каланчацький можуть здійснюватись за новими тарифами перевезення.

Згідно з наказом Міністерства транспорту та зв’язку України № 1175 Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту згідно п.1.6 «Перегляд рівня тарифів повинен здійснюватися у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг…в тому числі в разі зміни вартості палива більше ніж на 10%».

«Через те, що вартість палива виросла більше ніж на 10%, кожен перевізник має право затвердити нові тарифи, які відповідають сучасним цінам. Останній раз вартість на міжміські перевезення підіймалась у 2016 році», — зазначив Валерій Соценко.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548», яка набрала чинності 06 травня 2015 року, обласна державна адміністрація втратила повноваження щодо встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Прес-служба Херсонської ОДА