Морський торгівельний порт буде розвиватись у напрямку державно-приватного партнерства

7 лет назад 0

Вчора  під час наради з заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайлом Тітарчуком було представлено перелік об’єктів, які можуть розвиватись у напрямку державно-приватного партнерства для якісного розвитку інфраструктури області.

Серед таких об’єктів ДП «Херсонський морський торговельний порт», який підготовлено спільно з Мінінфраструктури для передачі в концесію та Скадовський морський торговельний порт, який розгляд ається як перспективни й для залучення інвестора.

Херсонщина входить у 4-у областей, які стануть пілотними у питанні впровадження концесії, та одразу після прийняття відповідного закону буде розпочато роботу у цьому напрямку на об’єктах, які потребують фінансування та розвитку.

Про це сьогодні у ході візиту на Херсонщину та відвідин морського торгівельного порту розповів заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук: «Концесія — це не мета, а інструмент, завдяки якому можна запустити на повну потужність роботу порту та створити додаткові робочі місця. Також цей об’єкт для фінансування обрав Європейський банк реконструкції та розвитку».

На сьогодні Міністерством інфраструктури України спільно зі Світовим Банком розробляються техніко-економічні обґрунтування щодо передачі вказаного порту в концесію.

«Завдяки коштам, які будуть вкладені на умовах державно-приватного партнерства, з’явиться можливість створити нові виробничі потужності, модернізувати матеріально-технічну базу та покращити екологічні показники роботи порту», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Рищук.

Також делегація відвідала міжнародний аеропорт «Херсон». Інвестиційний пакет, який розрахований на повну реконструкцію аеропорту вартістю 566 млн грн, вже підготовлений до презентації партнерам у ході впровадження концесії.

Ці кошти заплановано на реконструкцію світлосигнальної системи аеропорту та ремонту залу очікування, який буде розташовуватись на другому поверсі.

Як розповів директор Володимир Кучерук , в.о. директора КП ХОР «Херсонські авіалінії» , наразі ведуться переговори з представниками Азербайджанської Республіки, Республіки Казахстан, Литовської Республіки, Республіки Білорусь та Польщі щодо запуску нових рейсів.

Відкриття нових авіаційних рейсів значно розширить можливості Херсонщини у сфері розвитку туризму, курортної індустрії, міжнародної торгівлі та співробітництва, забезпечить потреби споживачів, у тому числі представників бізнесових кіл в послугах авіаційного транспорту, сприятиме збільшенню надходжень до бюджету та інвестицій до економіки області.

Херсонська ОДА