На админгранице с оккупированным Крымом могут появиться гуманитарные лагеря для борьбы с COVID-19

3 года назад 0

Как заявил в своем интервью Радио Свобода Вице-премьер-министр Украины, министр по вопросам реинтеграции временно оккупированных территорий Алексей Резников украинское государство готово развернуть на админгранице с оккупированным РФ Крымским полуостровом гуманитарные лагеря для уменьшения распространения коронавируса. 

«М и готові розгортати гуманітарні табори на лінії розмежування, біля наших КПВВ і забезпечувати, включно з аптечними кіосками. Ми у спрощеному режимі приймаємо гуманітарні вантажі від гуманітарних організацій. А Мінсоцполітики у швидкий спосіб дає дозвіл відповідно. І ті вантажі потім можуть потрапити, знову ж таки через КПВВ, на окуповані території в інтересах людей », — в частности заявил Алексей Резников. 

Коснулся чиновник в том числе и темы т.н. Крымской платформы, о деятельности которой рассказал более детально:  « Ми працюємо над реінтеграцією, поверненням наших людей у інший спосіб. Як «міністерство м’якої сили». Ми сьогодні говоримо про три КПВВ в Херсонській області на адмінмежі з АРК , про створення там центрів надання адмінпослуг, створення нормального хабу для забезпечення гуманітарних потреб громадян України, які проживають сьогодні в тимчасово окупованому Криму.

Ми даємо можливість дітям із Луганська, Донецька, Сімферополя, Севастополя, які виростають, за спрощеною процедурою приїхати в Україну материкову і навчатися у вищих навчальних закладах».