На адмінмежі прикордонний пес «Спайк» допоміг виявити набої

7 лет назад 0

Прикордонники Херсонського загону спільно з представниками Державної фіскальної служби попередили чергову спробу незаконного переміщення набоїв через адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.
Так сьогодні, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» на автомобілі «Toyota» прибув 49-річний Киянин, який направлявся до окупованого Сімферополя. Під час огляду транспортного засобу за допомогою службового собаки «Спайк», натренованого на пошук зброї та вибухових речовин, прикордонники спільно з представниками митниці  в підлокітнику біля водійського сидіння  виявили 12 мм набій до мисливської рушниці, 5 набоїв калібру 9 мм  до травматичної зброї, а також металеві наручники.
Виявлені предмети прикордонники передали представникам Каланчацького відділення Національної поліції та повідомили про можливий факт кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 263 КК України «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу».

Прес-служба Херсонського прикордонного загону