На батька 10-річного школяра з Генічеського району, який вдарив та ображав однокласницю, складено протокол за фактом булінгу

5 лет назад 0

Подія сталася в одному з сіл Генічеського району. В поліцію майже одночасно надійшли повідомлення з лікарні та від керівництва навчального закладу про застосування 10-річним учнем фізичного насильства у відношенні однокласниці. Батьки дитини звернулися у медичний заклад. У дівчинки виявили садна та синці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За вказівкою начальника Генічеського відділу поліції Сергія Балути була призначена перевірка даного факту. Працівники поліції у присутності батьків хлопчика, соціального педагога та психолога опитали учня. З’ясувалося, що хлопчик не вперше ображає однокласницю, конфлікти мали місце і раніше. Того ж дня хлопець словесно ображав однокласницю, після чого кілька разів вдарив. У відношенні батька неповнолітнього складено адміністративний протокол за ч.3 ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» КУпАП (тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин). З хлопцем та потерпілою дівчинкою працюватимуть психологи.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, з початку року складено 10 протоколів за фактом булінгу і вже є 2 судові рішення у справі про булінг. Так, у Високопільському районі батьки 13-річного школяра, який вчинив булінг у відношенні однокласниці (штовхав та вдарив дівчину), сплатять 1700 гривень штрафу. А 17-річному хлопцю з Нової Каховки, який вчинив кібербулінг стосовно 14-річної дівчини (розмістив у соціальній мережі фото дівчини образливого змісту), суд призначив покарання у вигляді публічного вибачення.