На базі колишніх санаторіїв місцевими громадами будуть створені нові соціальні заклади

4 года назад 0

На пленарному засіданні сесії Херсонської обласної ради депутати ухвалили низку рішень, які стосуються комунального майна. Йдеться про будівлі колишніх санаторіїв, які розташовані у районах області. За рішенням депутатів, на базі колишніх санаторіїв місцевими громадами будуть створені нові соціальні заклади.

Нагадаємо, Херсонська обласна рада наприкінці 2019 року ухвалила рішення про передачу функцій КНП «Новокаховський обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій «Дружба», КНП «Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій «Надія»таКНП «Новоолександрівський обласний дитячий гастроентерологічний санаторій» доКНП «Новокаховський дитячий протитуберкульозний санаторій «Джерельце». На його базі створено дитячий багатопрофільний реабілітаційний центр, який увійшов до структуриКНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» та зможе у повному обсязі задовольнити потреби дитячого населення у послугах реабілітації та санаторного лікування.

Одночасно з підготовкою до прийняття рішення про створення багатопрофільного реабілітаційного центру, обласна рада проводила роботу з громадами, на території яких розташовано майно обласної комунальної власності. Метою було — віднайти варіанти ефективного використання майна, вирішити потреби місцевих громаду у створенні закладів соціального спрямування, максимально зберегти трудові колективи. Для цього було запропонованоприйняти комплекси санаторіїв у власність.Від громад отримані відповіді:

— Новокаховська міська рада 13 лютого 2020 року надала згоду на прийняття до комунальної власності комплексу «Новокаховський обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій «Дружба» з подальшим влаштуванням гуртожитку для проживання студентів та організації дозвілля молоді;

— Новомаячківська селищна рада 20 січня 2020 року звернулася з проханням передачі у комунальну власність територіальної громади смт Нова Маячка майна «Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій «Надія» для влаштування дитячого садочку;

— Нововоронцовська районна рада 24 лютого 2020 року надала згоду на прийняття до спільної комунальної власності територіальних громад району майнового комплексу «Новоолександрівський обласний дитячий гастроентерологічний санаторій» під розміщення КЗ «Нововоронцовський територіальний центр соціального обслуговування із відділенням стаціонарного догляду та створення інклюзивного ресурсного центру.

На сесії Херсонської обласної ради депутати ухвалили відповіднірішення про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області у власність Новокаховської міської територіальної громади нерухомого майна – комплексу комунального некомерційного підприємства «Новокаховський обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій «Дружба», у власність територіальної громади смт Нова Маячка –майна «Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій «Надія», у власність Нововоронцовської районної ради – майна «Новоолександрівський обласний дитячий гастроентерологічний санаторій»за умови використання як об’єктів соціального призначення.