На Чаплинці зупинили «дізельного» кур’єра

7 лет назад 0

Позавчора, в зоні митного контролю на КПВВ «Чаплинка» зупинили водія автомобіля «ІЖ», який намагався провести з АР Крим до України поза митним контролем дизельне паливо.

Власник транспортного засобу – громадянин України відповідно до технічного паспорту авто мав використовувати основний бак для бензину. Тільки, чомусь, перевозив у ньому 70 літрів дизельного палива. Натомість, «дизельний» кур’єр «вдало» переобладнав кузов машини на додаткову нішу розміром 60 см х 80 см х 15 см для баку на 30 літрів бензину. Це встановили херсонські митники спільно з прикордонниками під час проведення поглибленного огляду транспортного засобу.

За порушення митних правил на громадянина України, складено протокол за статтею 483 Митного кодексу України. Авто знаходиться в зоні митного контролю з метою прийняття правового рішення. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Довідково: Стаття 483. Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, — тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовуються для переміщення товарів.

Про це повідомляє ДФС у Херсонській області.