На Херсонщині допрем’єрний показ фільму «Міф» зібрав аншлаг

6 лет назад 0

Вчора відбувся допрем'єрний показ документального фільму «Міф», присвяченого пам'яті Героя України оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА. Документальна стрічка з елементами анімації, драматична і водночас весела та лірична. Таким є фільм про Василя Сліпака. І таким був він сам.

Василь Сліпак – український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, пішов добровольцем у зону АТО і загинув 29 червня 2016 року.

Блискавична кар'єра, забезпечене життя, кохання, друзі – він мав усе та показав усьому світові, що Батьківщина понад усе. Він майже 20 років жив у Парижі, був зіркою опери та улюбленцем жінок. Однак коли над його рідною землею нависла загроза — організував у Франції волонтерський рух, а згодом — рушив на схід України. Львів'янин Василь Сліпак, боєць із позивним "Міф". Його немає серед живих вже півтора роки, однак його історія ожила в кінострічці.

Перед початком допрем'єрного показу фільму відбулася прес-конференція, де були присутні режисер фільму Леонід Кантер.

«До створення цього фільму долучилися сотні людей. Це і ті, хто надавав нам своє домашнє відео. І ті, хто радили, підказували, допомагали організаційно, і, звичайно, ті доброчинці з усього світу, які фінансували цей фільм», — розповів автор сценарію, продюсер і режисер фільму Леонід Кантер.

Присутні у залі вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих Героїв України.

Фільм про життя та героїчну загибель Василя Сліпака зможуть переглянути всі охочі. На екрани українських кінотеатрів він вийде 8-го лютого.

Стрічку про Василя Сліпака його творці планують показати і за кордоном. До речі, представники української громади Франції звернулись до міністра закордонних справ України з проханням надати Культурно-інформаційному центрові при Посольстві України у Франції ім’я Героя України, соліста паризької опери Василя Сліпака.