На Херсонщині ліки для хворих на бронхіальну астму, цукровий діабет та серцеві захворювання будуть безкоштовні

7 лет назад 0

Відбулась селекторна нарада з питань охорони здоров'я з головами обласних державних адміністрацій з обговорення питання щодо впровадження відшкодування вартості лікарських засобів під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У нараді взяли участь керівники Херсонської області, а також головні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги та представники структурних підрозділів ОДА, керівники районів .

«500 млн грн з державного бюджету буде виділено на реалізацію Програми впровадження відшкодування вартості лікарських засобів, за рахунок чого ми маємо зупинити смертність та каліцтво серед хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет. Завдання влади на місцях максимально поширити інформацію про можливість скористатись безкоштовними ліками», — зазначив під час наради Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Також він звернув увагу учасників засідання на важливість питання своєчасної компенсації аптекам вартості виданих ліків.

Під час звіту щодо реалізації Програми на Херсонщині голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв доповів, що планується охопити амбулаторним лікуванням 294 965 хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет ІІ типу. Для цього виділено субвенцію з державного бюджету 13,6 млн грн.

В області розпочато реалізацію регіональної програми «Електронна медицина Херсонщини» в рамках якої запущено електронний сервіс для населення, що доступний для кожного мешканця, де відображаються аптечні заклади підключені до програми «Доступні ліки», — запевняють на офіційному сайті Херсонської ОДА.

В свою чергу  міністр соціальної політики України Павло Розенко запевнив, що ліки для реалізації хворим були закуплені якісні та ціни на них знижено на 40%. Також він розповів, що участь у Програмі візьмуть близько 2 тис аптечних закладів.

Володимир Гройсман зауважив, що для мешканці країни, працює Урядова  «гаряча» лінія, на яку можна звертатись з різних питань за телефоном — 1545.