На Херсонщині мажоритарник програв суд

5 лет назад 0

17 липня 2019 року Херсонський окружний адміністративний суд виніс ухвалу: відмовити у повному обсязі у задоволені адміністративного позову кандидата в депутати по 184-му виборчому округу Івана Вінника проти Ігоря Колихаєва. Про причини та наслідки читайте нижче.

У непевному психологічному стані люди схильні до нелогічних і доволі дивних вчинків, бо втрачають здатність тверезо мислити та аналізувати наслідки. Особливо це стає помітним під час передвиборчої гонитви та ще й на мажоритарних округах.

Невмотивовані дії деяких кандидатів можна пояснити просто – вони настільки бояться поразки, що здатні хапатись за будь яку можливість аби хоч трохи уповільнити рух лідера перегонів. За прикладами ходити далеко не треба. Днями, а точніше 15 липня поточного року, довірена особа одного з кандидатів у депутати подала позов до Херсонського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити агітацію, яка, начебто, міститься на житлових будинках, установах та адміністративних будівлях у населених пунктах області.

У позові йшлося про те, що на об’єктах містились, що б ви думали — адресні таблички. Вони і виявились предметом суперечки та основним «агітаційним матеріалом», який негайно треба заборонити. І крапка. У позові навели навіть з добрий десяток статей Закону України «Про вибори народних депутатів України». Адміністративний суд розібрався у суті справи і однозначно встанови – жодних порушень не виявлено .

Адже на цих «об’єктах агітації» міститься лише правдива інформація – адреса будівлі та напис про те, що табличку виготовлено на замовлення Благодійного Фонду Ігоря Колихаєва. І ось тут і криється головний призвідник моральних судом опонентів. Як так – підприємець іде у народні депутати, а його Благодійний Фонд таблички розміщував та ще й безоплатно і за бажанням самих людей? Як тут не обуритись. Та тільки опоненти чомусь забули (то може і не дивно, адже інформація про втілення проекту розміщувалась на сайті Благодійного Фонду вже давно), що адресні таблички замовлялись Фондом у ФОП Подуфалов О.В. на користь третіх осіб (мешканців Херсонської області) ще у липні 2018 року. І це ще не все. Благодійний Фонд Ігоря Колихаєва є самостійною юридичною особою і має директора Лагуту Г.М., призначеного ще у жовтні 2017 року. Таким чином всі претензії до кандидата у народні депутати Ігоря Вікторовича Колихаєва визнані судом немотивованими і недостатніми. Адресні указники замовлялись, виготовлялись і розміщувались за довго до призначення позачергових виборів тоді коли ще мова не йшла про жодну агітацію. Це по-перше. По-друге, замовляв вказники Благодійний Фонд, а не кандидат у депутати. По-третє, юридична особа, яка не є суб’єктом виборчого процесу не має стосунку до діяльності конкретного кандидата і не впливає на думку мешканців регіону стосовно обрання того чи іншого кандидата.

Ми свідомо вказали прізвище опонента, який похапцем намагається хоч якось змінити думку громадян. Переконані, що мешканці тих сіл, міст та містечок, які не перший рік знають діяльність Ігоря Колихєва, знають його справи і вірність власному кредо – не давати порожніх обіцянок, а обіцяне завжди виконувати – вже зробили свій вибір. Але попри все хочеться подякувати опонентам за чергову нагоду розповісти і про діяльність Благодійного Фонду, і про самого кандидата. Дякуємо, що не забуваєте про нас і вкотре «підсвідомо і мимоволі» агітуєте за вибір громад – Ігоря Колихаєва. Адже нам усім тут жити.