На Херсонщині медики обстежують мешканців населенних пунтків, що межують з окупованим Кримом

6 лет назад 0

До селища Преображенка виїхали лікарі з області, аби обстежити містян. Відомо, що наразі працюють чотири бригади медиків — 2 у селищі Преображенка та 2 у смт Чаплинка.

У Преображенці медична бригада проводить огляд на території загальноосвітньої школи.

Начальник відділу освіту Мадіна Бова зазначила: "Пов'язки школярі одягли вже 23 серпня. Для безпеки дітей у школах скоротили перерви та просимо мінімально знаходитися на вулиці".

Мешканці селища впевнені, що всі проблеми через викиди заводу "Титан". Першими симптомами є першіння, діарея, біль в голові та горлі. Окрім цього, сельчани помітили дивний наліт зеленого і коричневого кольору. За словами лікаря загальної практики Лариса Миколаївна Костенко, оглянуто 320 людей, з них у 20 дітей виявлено дивні симптоми. Після огляду, дітей транспортують до Херсонської обласної дитячої лікарні, де візьмуть додаткові аналізи.

Окрім медичної бригади до селища завітав керівник Департаменту охорони здоров'я Віктор Короленко.

"Індикатором забруднення є кількість звернень громадян до медичних закладів. Департамент приняв рішення відвідати прилеглі райони, аби проаналізувати ситуацію. Найбільша кількість скарг надійшла від мешканців селищ Олександрівка, Гаврилівка та Преображенка", — зазначив Короленко.