На Херсонщині місцеві депутати порушили антикорупційне законодавство

7 лет назад 0

Бериславською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді 5 протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП, виявлених на території однієї із сільських рад Великоолександрівського району, які вчинено сільським головою, секретарем та депутатами ради. Правопорушення здебільшого стосувались конфлікту інтересів при преміюваннісебе або близьких родичів, повідомляє прес-служба відомства.

За результатами розгляду протоколів осіб визнано винними та накладено адміністративні стягнення. Загалом до державного бюджету правопорушниками сплачено 17 тис грн.

Крім того, Бериславською місцевою прокуратурою в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» до зазначеної сільської ради внесено подання про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну посадову особу, скасовано рішення сесії сільської ради та повернуто до державної власності земельну ділянку, яку було надано депутату-правопорушнику.