На Херсонщині нетверезий чоловік угнав автомобіль та скоїв на ньому ДТП

6 лет назад 0

Подія сталася у Нововоронцовському районі. Вночі поліцейські поверталися з виклику та помітили автомобіль «ВАЗ-21011», який з’їхав у кювет. Неподалік стояв чоловік, який при появі поліцейських втік. Правоохоронці перевірили автомобіль, він не був у розшуку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Через кілька годин у поліцію надійшла заява від 26-річного місцевого жителя. Він повідомив, що залишив на ніч свій автомобіль «ВАЗ-21011» на СТО, а вранці дізнався, що автівку угнали.

Поліцейські встановили, що автомобіль, який вони вночі виявили у кюветі, належить заявнику. Того ж дня встановили особу зловмисника. Ним виявився 45-річний місцевий житель. Він пояснив, що був у стані алкогольного сп’яніння і захотів покататися на автомобілі. Помітивши на СТО «ВАЗ-21011», він зламав замок задніх дверей, проник в салон та, шляхом поєднання дротів, завів двигун. Але далеко не заїхав. Не впоравшись з керуванням, автомобіль з’їхав у кювет.

Транспортний засіб повернуто законному власнику. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» (карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк).