На Херсонщині планують посіяти 725,7 тисяч гектарів озимих культур

3 года назад 0

На полях Херсонщини планують посіяти 505,1 тис. га. озимої пшениці, 119,8 тис. га. озимого ячменю, 2,1 тис. га. жита та 98,7 тис. га. озимого ріпаку. Наразі під посів підготовлено 97% ґрунтів.

Про це сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації розповіла в.о. директорка Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Маргарита Степанова.

“Серед питань, які потребують постійної уваги, є забезпеченість насінням озимих культур. Наразі потреба для сільгосппідприємств області становить 83 тис. тонн. Нестачу насіння озимих зернових культур врожаю необхідно покрити за рахунок закупівлі з Держрезервнасінфонду, науково-дослідних установ”, — розповіла Маргарита Степанова.

Якість насіння озимих культур, що сіятимуть на полях Херсонщини, постійно перевірятимуть спеціалісти Державного центру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції.

На переконання Маргарити Степанової, забезпечити гарний врожай для фермерів Херсонщини — не проблема. Адже цього року аграрії вже зібрали рекордний врожай ранніх зернових культур — на рівні 3 млн 101 тис. тонн зернових та зернобобових культур.

Також одне із головних питань аграрного сектору області — розвиток зрошення на Херсонщині. Водогосподарський комплекс області є найпотужнішим в Україні і налічує 320 тис. гектарів зрошуваних земель.

Очільник Херсонщини Сергій Козир вже розповідав, що амбітним планом команди облдержадміністрації є збільшення площі зрошувальних земель до 600 тис. гектарів. Що дозволить створити 30 тис. нових робочих місць у селах, збільшити врожаї в 2 — 4 рази, наростити обсяги регіональної валової продукції до 23 мільярдів гривень, які поповнять дохідну частину бюджету нашої країн.