На Херсонщині поліцейські довели причетність чоловіка до розбою завдяки експертизі волокон зі знарядь злочину

7 лет назад 0

Жертвою розбійного нападу у квітні цього року стала 56-річна жителька міста Скадовськ. У під’їзді до неї ззаду підбіг невідомий та вдарив молотком по голові. Після чого вирвав з рук сумку, у якій знаходилися гроші та мобільний телефон. В результаті нападу у потерпілої діагностували забійну рану голови.

Слідчо-оперативна група прибула на місце скоєння злочину тавилучила молоток, на якому під час попереднього огляду слідів рук не виявлено. Поліцейські затримали підозрюваного упродовж 40 хвилин. Під час проведення особистого огляду у шкарпетках чоловіка оперативники вилучили гроші, які могли належати заявниці. Також у нього знайшли рукавички, у яких він, ймовірно, був на час скоєння розбою.

Через те, що потерпіла не запам’ятала прикмет зловмисника, довести його причетність до розбою було вкрай важко. У цьому поліцейським допомогли висновки дактилоскопічних експертиз, проведених спеціалістами Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Під час проведення дактилоскопічної експертизи на вилучених у підозрюваного купюрах були виявлені сліди рук потерпілої. Незважаючи на це, чоловік продовжував наголошувати на своїй непричетності до злочину. Після чого була проведена експертиза волокон та волокнистих матеріалів з молотка, вилученого на місці злочину, та пари рукавичок, вилучених у підозрюваного. Судовий експерт виявив на поверхні молотка 270 мікрооб’єктів, 229 з яких мали спільну групову приналежність з хімічними волокнами рукавичок. Тож, завдяки висновкам двох судових експертиз слідчим вдалося довести причетність чоловіка до скоєння розбійного нападу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області