На Херсонщині поліцейські припинили діяльність двох інтернет-ресурсів з продажу наркотиків та вилучили психотропів на 1,5 мільйони гривень

4 года назад 0

В Херсоні поліцейські затримали злочинну групу наркозбувачів, які підозрюються у збуті амфетаміну, марихуани, екстазі та особливо небезпечного психотропну PVP. Під час обшуків у них вилучена велика кількість наркотиків, зброя та гроші, отримані від злочинної діяльності. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У Херсоні працівники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили 3-х херсонців, які налагодили збут наркотиків та психотропів на території області.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Миколи Цапа, до складу групи входили двоє чоловіків та одна жінка. Ролі між ними були чітко розподілені. Організатор групи налагодив канал постачання наркотиків з іншої області через інтернет месенджери. Отримані великі партії психотропів розподіляв між дрібними наркодилерами для збуту на території України. Інші учасники групи приймали замовлення, пакували дрібні дози, редагували фото «закладок» та розміщували їх у чат-ботах зі збуту наркотиків. Гроші отримували через електронні гаманці та в подальшому виводили їх через банки України. Також поліцейські з’ясували, що зловмисники рекламували назви своїх чат-ботів з продажу наркотиків на стінах будинків і споруд обласного центру. Наразі два таких ресурси ліквідовані.

В учасників групи були проведені 5 обшуків, в ході яких у фігурантів вилучили 750 г амфетаміну, 2 кг марихуани, 27 пігулок екстазі, 800 г PVP, з яких 507 доз вже були підготовлені для збуту шляхом «закладок», в кожному пакунку знаходився 1 г небезпечного психотропну. Також вилучили пістолет з ознаками переробки для відстрілу бойовими кулями, гроші, отримані від злочинної діяльності, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, електронні ваги, пакувальний матеріал та інше.

Двоє активних учасників групи затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі. По іншим складам злочину буде прийматися рішення після проведення відповідних експертиз. Наразі слідство триває.