На Херсонщині поліцейські затримали жінку, яка привласнювала кошти громадян під виглядом працівниці різних комунальних служб

4 года назад 0

Вчора працівники Бериславського відділу поліції затримали зловмисницю, яка з напарницею під приводом працівниць різних комунальних служб викрадали у літніх людей грошові кошти. Правоохоронці перевіряють жінок на причетність до понад десятка подібних злочинів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

До поліції звернулась небайдужа мешканка міста Берислав. Вона повідомила, що до її сусідки прийшли невідомі жінки, які представились працівниками водокалу. Але жінка бачила їх вперше та при передзвоні у місцевий водоканал їй повідомили, що на даний час їх працівників в даному будинку немає. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

Приїхавши до будинку поліцейські побачили, що одну з зловмисниць оточили мешканці під’їзду та задавали питання, її спільниці вже не було на місці. Під час спілкування правоохоронців з зловмисницею та з мешканцями будинку до поліції підійшла потерпіла та повідомила, що з її квартири зникло 6 тисяч гривень одразу після уходу працівниць водоканалу.

За словами начальника Бериславського відділу поліції Романа Панасюка, поліцейські встановили, що до даного злочину причетні дві жінки. Також вони мали при собі зошит для записів, де вказували дані пенсіонерів до яких навідувались по багатьом областям країни. Зловмисниці приходили до помешкань громадян, представлялись працівниками різних служб та, відволікаючи увагу власників, викрадали грошові кошти. Наразі поліцейські перевіряють зловмисниць на причетність до подібних злочинів на території Херсонської та інших областей.

45-річну жінку затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Спільницю затриманої наразу розшукує поліція. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років. За процесуальним керівництвом Бериславської місцевої прокуратури слідчі готують повідомлення жінці про підозру.

Шановні громадяни! Будьте обачними, не довіряйте незнайомцям, які під різними приводами намагаються потрапити до вашого помешкання. Перш ніж впустити перевіряючих, яких ви бачите вперше, — зателефонуйте в службу, яку вони представляють, переконайтесь, що такі люди там працюють.