На Херсонщині поліцейські затримали жінку-наркодилера

6 лет назад 0

Оперативники Управління протидії наркозлочинності поліції Херсонщини спільно зі слідчим управлінням під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили незаконну діяльність 53-річної жінки, яка здійснювала торгівлю особливо небезпечним наркотичним засобом — екстракційним опієм. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

— Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігурантки вилучено 300 мл екстракційного опію на 240 тисяч гривень, а також 160 кущів снодійного маку, — повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Денисьєв.

Жінка виявилася раніше судимою за збут наркотиків. Екстракційний опій у пляшках вона ховала на території свого домоволодіння у зливній трубі. А снодійний мак вирощувала на власній присадибній ділянці серед кущів троянд та в теплиці.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів було задокументовано факти збуту жінкою екстракційного опію наркозалежним жителям Голопристанського району. Наркотики жінка закладала у завчасно обумовлені місця, а гроші за них покупці приносили їй особисто. Клієнтура наркодилерши була постійно, новеньким продавала опій лише за рекомендацією постійних клієнтів.

Усі речові докази вилучені та направлені на дослідження. Жінка затримана в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.