На Херсонщині поліцейські затримали посадових осіб, через яких держбюджет недоотримав 62 тис. грн

7 лет назад 0

25 липня працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно з працівниками управління захисту економіки в Херсонській області задокументували отримання неправомірної вигоди керівником та працівником установи, яка надає послуги з експертно-оціночної діяльності. фЯк розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, в рамках проведення досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368-3 Кримінального кодексу України, поліцейські встановили:

посадові особи з метою зменшення сплати до бюджету податків власниками вантажних транспортних засобів під час переоформлення автомобілів штучно занижують оціночну вартість вантажівок та отримують за це винагороду. 

Працівники поліції 25 липня задокументували штучне заниження оціночної ринкової вартості 5 вантажних автомобілів з 1,5 млн гривень до 250 тисяч гривень. В результаті чого, до державного бюджету не було б сплачено понад 62 тисячі гривень податків.

За свої послуги посадові особи отримали 7500 гривень.

На теперішній час на місці події проводяться першочергові слідчі дії. 

Відділ комунікації поліції Херсонської області (за матеріалами слідчого управління ГУНП)