На Херсонщині поліція встановлює місцезнаходження батьків 7-місячної дитини, яку вони залишили одну вдома

4 года назад 0

Учора близько 11:00 в Олешківське відділення поліції зателефонувала соціальна працівниця зі служби у справах дітей. Вона розповіла, що під час відвідування родини у с. Подо-Калинівка інспектори виявили семимісячну дівчинку з численними гематомами, яка знаходилась одна в будинку. Дитину одразу доставили в Олешківську центральну районну лікарню, а за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група та ювенальні поліцейські підрозділу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В лікарні у дівчинки діагностували перелом руки та одразу надали необхідну допомогу. Також лікарями було прийнято рішення доставити малолітню в Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню, де вона пройде повне обстеження. Наразі за місцем мешкання дівчинки працює слідчо-оперативна група районного підрозділу поліції. Правоохоронці проводять першочергові оперативно-розшукові заходи по встановленню місцезнаходження горе-батьків.

Як розповів т.в.о. начальника Олешківського відділення поліції Віталій Бондар, родина вже кілька років перебуває на обліку в службі у справах дітей. Старшого сина інспектори вилучили з сім’ї кілька років тому через систематичне побиття батьком. Відносно чоловіка було відкрите кримінальне провадження за ст.126 Кримінального кодексу України «Побої і мордування» та наразі суд обрав йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Але вирок відносно чоловіка ще не вступив в законну силу.

За даним фактом слідчими Олешківського відділення поліції в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Триває досудове розслідування. Наразі правоохоронцями готується подання в службу у справах дітей про вилучення дитини з неблагополучної родини.