На Херсонщині прикордонники ввели «Стоп-лист» щодо незаконного відвідування АР Крим громадянами

7 лет назад 0

В Державній прикордонній службі України проводиться послідовна робота щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які в порушення «Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї» незаконно відвідували тимчасово окуповану територію АР Крим.

З цією метою на офіційному веб-сайті відомства створено та введено в дію інформаційний блок «СТОП-ЛИСТ», який дозволяє громадянам на добровільних засадах інформувати правоохоронців про осіб, які незаконно потрапили до ТОТ АР Крим.

Зазначимо, що отримана інформація використовуватиметься як додаткова у ході здійснення прикордонного контролю та прийняття правового рішення.

Також нагадуємо, що на усіх іноземців, які порушили порядок в’їзду/виїзду на/з ТОТУ складаються протоколи про адмінправопорушення та їм забороняється в’їзд в Україну строком на 3 роки.

Загалом, тільки с початку року прикордонники Бердянського та Херсонського прикордонних загонів на адмінмежі із ТОТ АР Крим виявили 230 іноземців, які прибули до України через недійсні пункти пропуску на території анексованого Криму.

Про це повідомляє прес–служба Бердянського прикордонного загону.