На Херсонщині розпочинається місячник добровільної здачі зброї

5 лет назад 0

Профілактичні заходи триватимуть протягом квітня. Громадяни, які в цей час добровільно здадуть в поліцію вогнепальну та холодну зброю, бойові припаси або вибухові речовини, що зберігаються у них без відповідного дозволу, звільняються від кримінальної відповідальності.

Інформуємо, що за незаконне виготовлення, носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв передбачена кримінальна відповідальність. Правопорушникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. У разі добровільної здачі заборонених речей, ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України передбачене звільнення від кримінальної відповідальності.

Поліція звертається до жителів Херсонщини! Якщо ви маєте незареєстровану мисливську зброю, вам слід звернутися до підрозділів поліції за місцем проживання, де працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію та допоможуть у легалізації зброї.

Жителям обласного центру з питань здачі та реєстрації зброї необхідно звернутись у сектор дозвільної системи Херсонського відділу поліції, який знаходиться за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська (Кірова), 4. Довідки за телефонами: 45-94-04; 45-90-95; 45-90-99.

Відділ комунікації поліції Херсонської області