На Херсонщині тривають поліцейські профілактичні заходи «Нерест»

5 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» продовжують протидіяти незаконному вилову живих водних ресурсів під час весняно-літньої заборони. Впродовж минулої доби поліцейські виявили 3 факти браконьєрства. Завдана правопорушниками природньому середовищу шкода оцінюється в суму понад 47 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, під час відпрацювання акваторії Каховського водосховища поблизу с. Милове Бериславського району поліцейські помітили 2 чоловіків на човні, який належить одному з промислових товариств. В ході перевірки документів з’ясувалось, що вони здійснюють вилов живих водних біоресурсів з порушеннями Правил промислового рибальства. У правопорушників були вилучені 2 сітки загальною довжиною 158 метрів, 240 карасів сріблястих, 2 молодих товстолоба та один сазан.

Того ж дня працівники водної поліції разом із співробітниками Каховського відділу поліції відпрацьовували територію Каховського магістрального каналу. В районі смт Любимівка поліцейські виявили двох місцевих жителів, які незаконно виловили 107 раків. У правопорушників вилучені акваланг, гідрокостюм та спорядження для пірнання.

А в ході відпрацювання території Національного природнього парку «Нижньодніпровський» водні поліцейські спільно з працівниками рибоохоронного патруля на р. Конка в районі с. Козачі Лагері Олешківського району виявили двох громадян на дерев’яному човні, які за допомогою місинової сітки незаконно виловили 68 карасів і 16 коропів.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, за всіма фактами в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.