На Херсонщині вбивцю засуджено на 13 років позбавлення волі

7 лет назад 0

Злочин стався у березні минулого року в одному з сіл Голопристанського району. В пошуках легкої наживи зловмисник проник в дім одинокої 70-річної пенсіонерки та завдав їй 11 ножових поранень. Після чого забрав 300 гривень, мобільний телефон, сережки та продукти харчування. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські затримали зловмисника упродовж доби. Він переховувався у знайомих в селищі Комишани. Затриманим виявився 33-річний безробітний житель Голопристанського району, раніше судимий за крадіжки та грабежі.

У день скоєння вбивства зловмисник вживав алкогольні напої, а ввечері поїхав до села, де жила пенсіонерка. Він знав, що жінка мешкала сама і отримувала пенсію. Чоловік вибив двері будинку та одразу ж став наносити жінці удари кочергою по голові, після чого добив пенсіонерку ударами ножа. Зловмисник обшукав дім, забрав гроші та інші речі. Тієї ж ночі він поїхав до знайомих у селище Комишани, де мав намір переховуватись деякий час.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.2 п.6 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Згідно з вироком Генічеського районного суду чоловіка визнано винним у скоєному злочині та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.