На Херсонщині випадків захворювання на кір не зафіксовано з 2016 року

7 лет назад 0

За даними МОЗ України, у червні 2017 року на кір захворіли 473 людини, що майже подвоїло число хворих з початку року до 962. Найбільше людей заразилися кором у Івано-Франківській та Одеській областях. Спалахи захворювання у червні також реєструвалися у Тернопільській та Чернівецькій областях. Загалом за останні півроку в Україні сталося 15 спалахів кору, що вразили половину областей та місто Київ. Більше 70% захворілих з початку року – 697– діти та підлітки.

По Херсонській області ситуація щодо захворюваністю на кір є благополучною, випадків кору серед дітей та дорослих не зареєстровано і в 2016 році.

За даними МОЗ, значна частина, тих хто захворів у 2017 році не мали усіх необхідних доз щеплення або не були щеплені проти кору взагалі. Тоді як специфічного лікування проти кору не існує, найдієвішою профілактикою захворювання є вакцинація.Згідно з календарем профілактичних щепленнь, вони проводяться комбінованоювакциною проти кору, епідпаротиту і краснухидітям у 1 рік та у 6 років.

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Вона проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку.

Єдиною профілактикою кору є вакцинація!

Цього року, 08 червня, Херсонщина централізовано отримала 24596 доз вакцини проти кору, краснухи паротиту на суму 1948,8 тис. грн. Наразі в області в достатній кількості доступна комбінована вакцина «PRIORIX проти кору, епідемічного паротиту та краснухи виробництва Бельгії, закупленої за кошти державного бюджету. Вакцина наявна в медичних закладах по всій області, і з огляду на збільшення випадків кору по Україні, закликаємо батьків вакцинувати дітей згідно з календарем профілактичних щеплень.

Відділ оперативної інформації ХОДА