На Херсонщині взялися за пляжі

7 лет назад 0

На найближчій сесії Скадовської міської ради депутати розглянуть цікавий документ — проект рішення "Про затвердження Правил утримання та використання пляжів міста Скадовська". Питання впорядкування пляжів назріло вже давно, адже нарікань як з боку відпочивальників, так і самих скадовчан немало. При підготовці нових Правил розробники користувались досвідом і відповідним документом колег з Одеси. Документ вийшов чималий — на декількох десятках сторінок. 

Суб'єктам господарювання  буде заборонено встановлювати будь-які огорожі, бар'єри та інші перешкоди на території пляжу — прохід до моря і смужка піску мають бути вільними для всіх громадян. На пляжах будуть дозволені лише некапітальні будови.Заборонено буде також влаштовувати настіли, басейни; встановлювати споруди, розміщувати предмети для надання послуг, що неможливо переставити в інше місце без докладання зусиль та інші стаціонарно закріплені об'єкти. Крім того, суб'єкти господарювання будуть зобов'язані встановити табличку з інформацією про найменування, свої контактні дані, підстави надання послуг на території пляжу, перелік товару та ціна за кожен вид товару.

Читайте також: "В курортном Скадовске перекрыли проходы к морю"

Можна буде розміщувати водні атракціони. Але власникам різних човників і катерів доведеться вивчити багато правил. Їм не можна буде залишати свої судна близько до місць купання, брати на борт дітей до 7 років, дозволяти звішувати ноги за борт, пірнати у воду з борту, брати більше пасажирів, ніж це дозволено. Також пляжі Скадовська повинні бути обладнані пандусами і стати зручними для відвідувань людьми з особливими потребами. Ще на пляжах повинні з'явитися медичні пункти, в яких обов'язково має бути телефон. Щоправда, судячи з проекту рішення, обладнати їх повинні будуть не місцева влада, а самі підприємці, які планують заробляти на відпочивальниках. Не забули і про рятувальників – вони зобов'язані будуть чергувати.   Ціле зведення правил прописане для самих відпочивальників. Так, на пляжах не можна буде палити – лише в спеціально відведених місцях. Не можна купати і вигулювати тварин. Заборонено використовувати для приготування і розігріву їжі відкритий вогонь, окрім спеціально відведених місць, вживання міцних алкогольних напоїв, користування потужними звуковідтворюючими пристроями, закопувати в пісок скляні або інші небезпечні предмети, засмічувати його будь-якими відходами, запливати за межу купання на акваторії, що захищена буями, підпливати до моторних судів, парусників, веслових човнів і інших плавзасобів, залізати на технічні і попереджувальні знаки, буї і інші предмети, використовувати рятувальні засоби не за призначенням, стрибати у воду із споруд, не пристосованих для цього, і в місцях, де невідомі глибина і стан дна, подавати помилкові сигнали тривоги ради жарту, залишати без нагляду малолітніх дітей, використовувати для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки, використовувати моторні парусні, веслові човни, інші грібні і моторні плавзасоби, водні велосипеди, швидкісні моторні плавзасоби, водні мотоцикли в зонах пляжів, у громадських місцях купання за відсутності буйкового обгороджування пляжної зони і в межах цієї зони.   Курортний сезон у Скадовську, як зазначено у проекті, починається вже з 1 травня і закінчується 1 жовтня.  Час вивчити правила ще є. Проект рішення розміщено на сайті міської ради.