На Херсонщині запрацювала сучасна поліцейська станція

6 лет назад 0

26 квітня в Каховському районі відкрили першу сучасну поліцейську станцію. Відтепер мешканці Зеленопідської об’єднаної територіальної громади мають можливість щоденно та оперативно отримати необхідну допомогу від поліції. В Зеленопідську територіальну громаду увійшли 7 населених пунктів, в яких мешкають близько 6 тисяч громадян. За словами голови ОТГ Галини Лобунько. жителі розуміють, що добробут громади в певній мірі залежить від стану правопорядку.

Тож, керівник громади з депутатським корпусом вирішили звернутися до Каховського відділу поліції з пропозицією відкрити на території громади поліцейську станцію з можливістю щоденного перебування там працівника поліції. Керівництво районної поліції підтримало ідею.

Протягом двох місяців у виділеній будівлі був зроблений капітальний ремонт. В приміщенні поліцейської станції передбачені кабінети для ювенального інспектора, дільничного офіцера поліції, інспекторів груп реагування патрульної поліції та членів громадських формувань. Станція обладнана меблями, сучасною комп’ютерної технікою, доступом до всесвітньої мережі Інтернет та обладнанням, на яке поступає інформація з системи відеоспостереження «Безпечне місто».

На відкритті поліцейської станції були присутні працівники обласного главку поліції та Каховського відділу поліції, представники місцевої влади, активу ОТГ та мешканці селища.

Присутній на заходах т.в.о. начальника управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Віталій Валяєв подякував активу громади та повідомив, що створення поліцейської станції значно покращить та прискорить час реагування поліцейських на звернення громадян. Адже відтепер місцевим мешканцям, щоб звернутися із заявою до поліції, не слід їхати в районний центр, який знаходиться на відстані понад 30 кілометрів. Також, за сприяння та допомогу Національній поліції, особистий внесок в організацію забезпечення публічного порядку і безпеки громадян та допомогу у створенні позитивного іміджу працівника поліції Віталій Валяєв вручив голові громади Подяку Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Відділ комунікації поліції Херсонської області