На Херсонщині засуджено двох чоловіків, які вбили підприємця заради грошей

6 лет назад 0

Злочин стався ще навесні 2015 року. 49-річного підприємця з Херсона забили дерев'яними палицями, а потім спалили тіло неподалік від селища Зеленівка. У чоловіка забрали автомобіль та понад 400 тисяч гривень. Тоді поліцейські розкрили цей злочин упродовж доби. Обгоріле тіло чоловіка, присипане арахісом, виявили в полі поблизу с.Зеленівка. Поліцейські перевірили базу даних безвісти зниклих людей за останній час. Було встановлено, що розшукувався 49-річний житель Херсона. 

Після проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські затримали підозрюваних у скоєнні злочину. Ними виявилися 28-річний чоловік, який працював у загиблого водієм, а також його знайомий. Водій знав, що підприємець має при собі велику суму грошей. Щоб заволодіти коштами, зловмисник знайшов подільника.

Під приводом допомогти знайомому з ремонтом автомобіля, водій виманив підприємця з дому. Разом вони поїхали у бік с. Антонівка. Там на них чекав спільник. Коли потерпілий вийшов з автівки, його побили дерев'яними палицями та душили. Потім зв'язали і вивезли тіло в поле біля Зеленівки. Там тіло підпалили. Гроші зловмисники розподілили між собою.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій», ч.2 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч.2 ст.115 КК України «Умисне вбивство». Нещодавно відбулося засідання суду. Чоловіків було визнано винними: 28-річному організатору призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 13 років з конфіскацією майна, його спільника засуджено на 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області