На морських курортах підприємці «заробили» майже півмільйона гривень штрафів

5 лет назад 0

На Херсонщині, протягом двох тижнів липня п. р. у місцях масового відпочинку на узбережжі Чорного та Азовського морів, за наслідками моніторингу нереально низьких виторгів господарських об’єктів ресторанного бізнесу, роздрібної торгівлі та сфери послуг, спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели 22 фактичні перевірки суб’єктів господарювання області. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Так, на узбережжі Азовського моря (м. Генічеськ та Арабатська стрілка) фіскали встановили 8 фактів здійснення реалізації алкогольних напоїв без придбання відповідних ліцензій, 4 факти реалізації алкогольних напоїв за цінами нижчими від встановленого розміру мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої та 5 фактів реалізації алкогольних напоїв у місцях не визначених для торгівлі. У середньому кожен підприємець порушував по 2 норми Закону №481, а один підприємець знехтував одразу трьома статтями діючого законодавства.

За порушення у сфері ліцензування до 11 суб’єктів господарювання застосовано 233,8 тис. грн. штрафних (фінансових) санкцій. «Заробили» бізнесмени від 23,8 тис. грн. до 40,8 тис. грн. штрафів, які надійдуть до бюджету.

Ще 11 підприємців – «порушників» на узбережжі Чорного моря у с. Залізний Порт також здійснювали реалізацію алкогольних напоїв без придбання відповідних ліцензій та у невизначених місцях торгівлі. За наслідками перевірок до суб’єктів господарювання застосовано 261,8 тис. грн. за порушення у сфері ліцензування.

Перевірки тривають.