На травневі свята заповідники Херсонщини переживають туристичний бум

3 года назад 0

Сплеск кількості відвідувачів переживають зараз заповідники "Кам’янська січ" і "Асканія-Нова" у Херсонській області.

Як розповів завідувач сектору "Кам’янська Січ" Національного заповідника "Хортиця" Андрій Лопушинський, цього року на одній із знакових історичних пам’яток Херсонщини сезон офіційно не відкривався через низку причин, у тому числі – й карантин, але усе одно відвідувачів – чимало. Приїздять і сім’ями, і організованими групами на мікроавтобусах. На травневі свята пам’ятку історії і природи відвідало вже кілька сот людей.

У Національного біосферного заповідника "Аскінія-Нова", де є, що подивитися, і є екскурсійна програма, показник – більш солідний – вже близько п’яти з половиною тисяч людей з початку свят.

"Найбільшою популярністю користуються короткі сафарі-тури по відкритих історичних вольєрах, облаштованих іще за фальц-фейнівських часів. Тут і сайгаки, і коні Пржевальського, і муфлони, і бізони. На щастя, припинився падіж сірих журавлів – 218 цих перелітних птахів залишилися у нас "літувати", і їх також можна побачити у небі над Асканією-Нова", — розповідає директор заповідника Віктор Гавриленко.

За його словами, гості, які відвідали заповідник наприкінці квітня і на початку травня, мали можливість побачити унікальні краєвиди, бо дощова і прохолодна погода дуже сприяла рясному цвітінню степової рослинності.