На валютному ринку за тиждень гривня зміцнилася на 0,84%.

7 лет назад 0

За результатами тижня гривня зміцнилася на міжбанківському валютному ринку на 0,84% до 27,02 грн./$, що збіглося з нашими очікуваннями — пише "Ньюзбанкер"

У понеділок підвищений попит на валюту тиснув на гривню: коли котирування підвищилися до 27,30 грн./$ НБУ провів інтервенцію з продажу валюти із запитом кращого курсу, але продав незначний обсяг валюти (за нашими оцінками).

Починаючи з вівторка, пропозиція валюти підвищився на тлі сплати квартальних податків (компанії продавали валюту для отримання гривні) що змінило тенденцію торгів в сторону зміцнення гривні.

В середу НБУ купив на аукціоні на міжбанківському валютному ринку $33,2 млн. за 26,99 грн./$, а в четвер — $28,4 млн. за 26,7 грн./$. Однак уже в п'ятницю баланс пропозиції та попиту валюти стабілізувався.

За нашими оцінками нетто-купівля валюти Нацбанком на міжбанківському валютному ринку склала за тиждень $ 61,6 млн., а з початку лютого — $49,4 млн.

Наступного тижня ми очікуємо підвищення тиску на національну валюту на тлі відсутності закладу валютної виручки в доларах США в понеділок через вихідного дня в США. На готівковому позабанківському ринку національна валюта зміцнилася за тиждень на 0,7% до 27,28 грн./$.