Нардепи не підтримують скасування компенсацій за оренду житла, – голова Верховної Ради

3 года назад 0

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не бачить перспектив щодо скасування компенсацій з державного бюджету народним депутатам за оренду житла. Про це він заявив журналістам, передають Українські новини. Водночас, Разумков вважає, що нардепи можуть забезпечити себе житлом власним коштом. 

“Дивлячись на позицію моїх колег. М’яко кажучи, не всі її підтримують, але я вважаю, що все ж таки це було б правильним рішенням. Я розумію, що в когось немає можливості, тут можна дивитися крізь пальці. Але є ті, хто себе достатньо непогано почуває в фінансовому плані. Я впевнений, що вони могли б без цього жити”, – заявив Разумков. 

Голова парламенту зазначив, що скасування таких виплат не потребує прийняття окремого законопроекту. Сам же Разумков виступав за скасування компенсацій за житло народним депутатам ще у 2019 році. 

“Це не на рівні законопроекту, це приймається через рішення Верховної Ради. Але навряд воно буде підтримано всіма народними депутатами”, – каже Разумков. 

Додамо, що близько 50 тисяч гривень щомісяця на двох компенсації за житло отримують херсонські нардепи від партії “Слуги народу” Павло Павліш та Олексій Ковальов, незважаючи на офіційні мільйоні статки, що вказані в деклараціях народних обранців.