Названо імена кращих спортсменів Херсонської області

5 лет назад 0

21 грудня на базі туристичного комплексу «Фрегат» відбулася урочиста церемонія «Спортивне сузір’я Херсонщини». Захід зібрав не тільки номінантів-спортсменів, тренерів, керівників провідних спортивних федерацій області, а й представників влади.

Заступник голови облради Оксана Рукавішнікова, привітавши спортивну спільноту, нагородила переможців та призерів у номінації «Кращий спортсмен року». Тріумфував у цій номінації Дмитро Міхай – бронзовий призер чемпіонату світу, фіналіст Олімпійських ігор 2016 року з академічного веслування. Друге місце у Кирила Мєшкова, бронзового призера чемпіонату Європи з вільної боротьби. А третє розділили Олексій Селіванов та Сергій Сохацький – срібні призери чемпіонату Європи серед молоді з академічного веслування.

Переможцями у номінації «Кращі спортсменки року» стали: Олена Кремзер – бронзова призерка чемпіонату світу серед жінок до 23 років з вільної боротьби; переможниця Гран-прі Європи, рекордсменка світу, учасниця Олімпійських ігор 2016 року зі стрільби із лука Анастасія Павлова і бронзова призерка чемпіонату Європи серед жінок до 23 років з вільної боротьби Алла Белінська.

У третій номінації визначено кращого тренера року, якими стали Олександр Бакарасєв та Валентин Науменко – тренери бронзового призера чемпіонату світу, фіналіста Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро з академічного веслування Дмитра Міхая. Друге місце в цій категорії посіли Денис та Максим Баірови – тренери бронзової призерки чемпіонату світу серед жінок до 23 років з вільної боротьби Олени Кремзер. Третє місце у Андрія Мєшкова – тренер бронзового призера чемпіонату Європи з боротьби вільної Кирила Мєшкова.

Сенсаціями спортивного року стали Катерина Дудченко – срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді з академічного веслування та переможниця чемпіонату світу та Європи серед кадетів з вільної боротьби Антоніна Кулагіна.

У номінації «Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту» нагороджено Миколу Кітченка – переможця чемпіонату світу з Комбат самозахист ІСО (International Cомbаt Organisation), переможця чемпіонату світу з кікбоксингу ІСКА Богдана Сироштана та срібного призера чемпіонату світу, бронзового призера чемпіонату Європи з тайського боксу Муей Тай Владислава Микитася.

У категорії «Сильні духом» визнано спортсменів: Єлизавету Мерешко – п’ятиразову переможницю та триразову срібну призерку чемпіонату Європи з плавання; Яну Лебєдєву – срібну призерку чемпіонату світу та Європи, рекордсменку світу та Європи з легкої атлетики; Наталію Урсуленко – бронзову призерку чемпіонату Європи з легкої атлетики; Світлану Півень – переможницю та срібну призерку чемпіонату Європи з легкої атлетики; Дмитра Грицаєнка – срібного та бронзового призера чемпіонату світу з пауерліфтингу; Еллу Бенедик – тренера п’ятиразової переможниці та триразової срібної призерки чемпіонату Європи з плавання Єлизавети Мерешко.

Кращим ветераном у спорті названо Людмилу Пушкіну – переможницю чемпіонату світу з легкої атлетики у категорії «Мастерс».

Восьму номінацію «Краща спортивна федерація року» завоювала громадська організація «Федерація академічного веслування» – президент Ігор Гарагуля. А кращою спортивною командою року стала Громадська організація «Футзальний клуб «Продексім» – президент Ігор Колихаєв.

І наприкінці церемонії нагородження визначили кращого спортивного організатора року. Ним став Юрій Сердюк – керівник «Нижньосірогозької районної федерації футболу».

Під час церемонії нагородження, присутні мали змогу переглянути відеоролики з виступами та досягненнями номінантів.

Читайте також: "Бокс: на ринге — юные херсонские спартаковцы"