Небесна Сотня: Херсонщина помолилися за загиблих героїв

3 года назад 0

Сьогодні, 20 лютого, на Алеї Героїв Незалежної України відбувся мітинг-реквієм, приурочений до Дня Героїв Небесної Сотні.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, військовослужбовці та громадськість. Вони вшанували українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській у 2014 році, відстоюючи гідність та свободу нашого народу.

Революція Гідності – наймасштабніший протест у новітній історії України, боротьба українських громадян за свої права і демократичний вибір. Вона стала для нашого народу іще одним важким іспитом, який значно зміцнив прагнення до національного відродження та духовної свободи.

Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України і, навіть, з-за кордону. Найстаршому – Іванові Наконечному – 82 роки, а наймолодшому – Назарію Войтовичу – лише 17.

Для українського народу вони назавжди залишаться героями, які змінили світогляд наших громадян та курс розвитку усієї країни.

Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання та помолилися за упокій душ загиблих. Опісля учасники мітингу поклали квіти до монументу «Небесної сотні».