«Немає ніяких фактів моєї причетності до злочину, в якому мене звинувачують», — Владислав Мангер

4 года назад 0

Владислав Мангер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив про те, що його захист вимагає скасування підозри у справі Катерини Гандзюк. За його словами, правоохоронці так і не надали доказів причетності до даного злочину.

"Мої адвокати подали заяву про скасування підозри, врученої мені у лютому минулого року. Причин для цього – безліч, і прояснювати їх далі будуть адвокати в суді.

Я ж хочу внести ясність зі свого боку.

З приходом нової влади і нових облич, я розраховував тільки на одне: нова прокурорська група на чолі з новопризначеним Генпрокурором почне розгляд найгучнішої за останній рік справи з «чистого аркуша». Колишні «фахівці» не змогли довести навіть непряму мою причетність до справи, незважаючи на гучні заяви свого ватажка. Рік тому Луценко сказав: «Генпрокуратура має у своєму розпорядженні беззаперечні докази причетності Мангера до злочину проти Гандзюк». Я вже перестав питати у Луценка та його опричників, де ці таємничі докази. Сьогодні я хочу запитати у чинної Генпрокуратури: де докази моєї провини? Якщо вони є, передайте справу до суду. Припиніть тероризувати свідків, які говорять правду.
17 грудня Ігор Павловський в суді, під присягою підтвердив: «Від Мангера ніякої інформації про Гандзюк ніколи не чув. Левін не говорив, що Мангер негативно ставиться до Гандзюк. Від інших осіб, окрім слідчих та прокурорів, не чув, що Мангер причетний до цих подій із Гандзюк…».
Ще раз: це говорить ПІД ПРИСЯГОЮ людина, раніше на свідченнях якої слідство будувало свою головну (і, як виявилося, єдину) версію злочину. Тепер, коли Павловський – опора звинувачення – сказав правду, неприйнятну для прокурорів і СБУ, його обклали в Херсоні БТРами і на кареті швидкої допомоги повезли судити в столицю.

Однак, які б танці з бубнами зараз не танцювали навколо Павловського, прокурори і СБУ вже не зможуть ігнорувати, що головний свідок під присягою підтвердив: моєї причетності до нападу і смерті Гандзюк немає. А кожен, хто говорить зворотне, бреше.

Я звертаюся до Генерального прокурора України Руслана Рябошапка. Упевнений, що маю право порівнювати дії Генпрокуратури часів Луценка і теперішньої. Дежавю.

Я заявляв про це Луценку, кажу і Вам: я не повинен доводити, що не винен. Це Ви маєте надати докази моєї провини. Допускаю, що відразу розібратися в цій заплутаній справі вкрай складно. Але це не означає, що потрібно слідувати непрофесійній та бездумній політиці Юрія Луценка, який оббрехав мене на всю країну. Рік тому, в надії на те, що вдасться очистити ім'я моєї сім'ї від бруду, я повністю сприяв слідству і дозволив звинуваченню знищити мою репутацію. Я був одержимий думкою, що правда переможе. Однак я вважаю великою образою підозрювати мене в причетності до злочину, якого я не скоював. Особливо після того, як в суді було підтверджено мою невинуватість. Я завжди чесно захищав інтереси України, маю нагороди та відзнаки за службу в зоні антитерористичної операції, ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності. Ніяких фактів моєї причетності до злочину, в якому мене звинувачують, немає.

Я вимагаю від Генеральної прокуратури надати ті самі «неспростовні докази» проти мене у найближчий час. А якщо таких немає, то, я сподіваюся, що Ви і Ваше відомство проявите порядність і повернете мені репутацію чесного громадянина своєї країни так само публічно, як у мене її відібрали", — розповів Владислав Мангер.