Нетверезому водію з сумнівними документами не вдалось втекти від патрульних

5 лет назад 0

На паркові ТРЦ на вулиці Залаегерсег учора близько 3-ї години ночі патрульні помітили автомобіль Opel Astra. Водій під час маневрування не використовував відповідні покажчики напрямку руху, тож інспектори вирішили його зупинити. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Однак громадянин за кермом вимогу поліцейських не виконав. Він пришвидшився та почав тікати Бериславським шосе. Під час руху порушник неодноразово створював аварійні ситуації.

Після нетривалих перегонів охоронці порядку заблокували транспортний засіб утікача на вулиці Богдана Хмельницького в Зеленівці. Окрім водія в салоні перебували ще троє пасажирів. У всіх патрульні помітили ознаки алкогольного сп’яніння.

Чоловік за кермом визнав, що нещодавно вживав спиртне. З його слів, випив 2 літри пива. Також в автомобілі інспектори помітили ще кілька пляшок алкоголю.

Водій погодився пройти огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці. Прилад показав результат 0,76 проміле, що перевищує допустиму норму майже в 4 рази.

На свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу ж поліцейські помітили ознаки підробки, а на номерній частині кузова – ознаки механічного втручання. Тож патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу, яка вилучила документ і автомобіль.

На 20-річного херсонця ж інспектори склали адмінматеріали за ст. 122-2 (Невиконання вимоги про зупинку), ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування попереджувальними сигналами), ч. 4 ст. 122 (Створення аварійної обстановки), ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

На щастя, «перегони» цього разу закінчились оформленими матеріалами. Однак такі витівки на дорозі можуть коштувати здоров’я чи навіть життя.