Незаконно ловили креветки та рибу: в порту «Херсон» виявили браконьєрів

5 лет назад 0

Під час нічного рейду акваторії Чорного моря та Каховського водосховища працівники відділення поліції в порту виявили браконьєрів.

Працівники підрозділу були розділені на дві оперативні групи. Одна група відпрацьовувала акваторію Чорного моря, а інша — територію Каховського водосховища, повідомили в ГУ НП у Херсонській області.

В Каржинській затоці поблизу м. Скадовськ поліцейські виявили громадянина, який здійснював вилов живих водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. Під час огляду у правопорушника виявлено 2 ятеря, 1450 креветок та 514 бичків. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму понад 20 тисяч гривень.

Інша оперативна група в акваторії Каховського водосховища виявила ще одного браконьєра, який ловив рибу незаконними знаряддями лову. У правопорушника вилучили човен, 6 сіток загальною довжиною 500 метрів та рибу різних видів.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». За незаконне зайняття рибним добувним промислом чоловікам може загрожувати штраф або обмеження волі на строк до 3-х років.