Нове життя для пластикових кришечок: Херсонські учні займаються переробкою пластику

3 года назад 0

Переробляти кришки екоактивісти вирішили після своїх волонтерських прибирань морського узбережжя.

У Херсоні учасники шкільної екологічної команди розпочали переробляти пластикові кришечки та інші відходи. Кілька цікавих ідей та унікальних речей діти вже втілили у життя.
Переробляти кришки учні вирішили після своїх волонтерських прибирань морського узбережжя. Серед всього викинутого відпочивальниками у пісок сміття, виявилось, що кришечок було найбільше.

Для переробного цеху учням надали спеціальне приміщення, до якого вони приносять пластик, переважно кришечки, які назбирали всім містом. Кришечки учасники команди сортують за кольорами.

У приміщенні є спеціальне обладнання для подрібнення пластику – шредер, а для плавлення подрібненої стружки на спеціальні листи використовують термопрес.

В одній пластині може знаходитись близько 2 кілограмів подрібненої пластмаси. Зі спеціально виготовлених пластин може вийти стілець, стіл, органайзери, адресні таблички.

Школярі зазначають, що єдине чого не вистачає для повного циклу пластикової реінкарнації – фрезерного верстата, на який їм залишилось назбирати ще 60 000 грн. Адже для того, щоб порізати пластикові заготовки їм доводиться ходити до майстра Євгена.

Якщо все вдасться, то екоактивісти прийматимуть пластик на переробку і з інших міст.