Обласні медзаклади увійшли в нанореформу

5 лет назад 0

Медичні комунальні заклади Херсонської обласної ради розпочали процедуру перетворення у комунальні некомерційні підприємства. І першим, хто увійшов у нанореформу, став Херсонський обласний центр громадського здоров’я.

Сьогодні комунальна комісія, розглянувши звернення головного лікаря, доктора медичних наук та свого колеги-депутата Юрія Ромаскевича, підтримала затвердження статуту комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний центр громадського здоров’я».

Нагадаємо, перетворення закладів охорони здоров’я у комунальні некомерційні підприємства сприяє збільшенню господарської та фінансової автономії та управлінської гнучкості комунальних закладів охорони здоров’я, формуванню у них стимулів для поліпшення якості медичного обслуговування населення і водночас підвищення економічної ефективності використання активів.

Також сьогодні члени комісії підтримали виділення додаткових коштів Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні на встановлення медичної інформаційної системи «Медейр», необхідної для інформаційної та технологічної підтримки закладу. У разі її відсутності заклад не зможе укласти договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ. Питання рекомендовано для розгляду на черговому засіданні постійної комісії з питань бюджету та фінансів.