Очільник Херсонщини повідомив про хід подальшої вакцинації від COVID-19 в області

3 года назад 0

Херсонщина продовжує активно протистояти поширенню пандемії COVID -19 шляхом вакцинації населення. Наразі в області вакциновано 11 060 людей. І на цьому ніхто не має наміру зупинятися.

Про це під час брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в області повідомив голова ОДА Сергій Козир.

Варто зазначити, що у рамках глобальної ініціативи «COVAX», Україна отримає майже мільйон доз вакцини проти COVID-19, виробництва Pfizer-BioNTech. Її планують доставити до кінця червня. А уже найближчими тижнями до України надійде ще 117 тисяч доз вакцини від Pfizer-BioN Tech в рамках цієї ж ініціативи.

Він також наголосив, що COVAX доставляє в країни тільки ті вакцини, які Всесвітня Організація Охорони Здоров’я включила в реєстр засобів для використання в надзвичайних ситуаціях.

Нещодавно в Україну прибула перша партія з 215 тисяч доз китайської вакцини Sinovac. Зараз вона проходить контроль, аби її дозволили для використання в нашій країні. Наприкінці минулого року Україна уклала контракт на постачання 1,9 мільйона доз вакцини від SinovacBiotech.

Окрім вакцини Pfizer-BioNTech в Україні планують використовувати ще вакцини виробництва AstraZeneca (Covishield), Sinovac Biotech та Novavax. Тому, зараз, наша держава продовжує активні перемовини з усіма надійними виробниками, аби збільшити доступ українців до ефективної та безпечної вакцини.