Очільника Голої Пристані спіймали на приховуванні 2,6 мільйонів гривень від НАЗК

3 года назад 0

Олександр Бабич був спійманий на приховуванні майна від НАЗК. Тепер чинному міському голові Голої Пристані загрожує кримінальна відповідальність за декларування недостовірних даних. Як вказано у висновках Національного агентства з питань запобігання корупції, очільник міста не вказав у деклараціях за 2018 та 2019 рік майна на загальну суму більше 2,6 млн гривень.

Про це повідомляє інтернет-видання «Мій Херсон»

Дії Олександра Бабича в НАЗК кваліфікували за статтею 366-1 Кримінального кодексу (Декларування недостовірної інформації). Не виключено, що незадеклароване майно було придбано за кошти, які були отримані завдяки чисельним корупційним схемам у комунальних підприємствах «Гопри-Водоканал» та «Міськтеплокомуненерго», де Бабич на керівні посади поставив людей зі свого бізнес-оточення, та тендерним оборудкам.

Таким чином, голові Голопристанської міськради загрожує позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.Наразі готуються матеріали для відкриття відповідного кримінального провадження. Варто нагадати, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження на Олександра Бабича через декларування недостовірної інформації. Очільник Голої Пристані приховав від НАЗК придбання земельної ділянки у міськради.