Освітяни обурені можливим погіршенням умов праці

4 года назад 0

40-годинний робочий тиждень та скасування всіх надбавок. Херсонські освітяни обурені можливими змінами у законодавстві Україні. Вони наголошують, запропоновані депутатами з партії Голос правки до законопроекту «Про повну загальну середню освіту» не лише знижують рівень престижності їх професії, але й ставлять вчителів у «нелюдські» умови роботи.

Голова Херсонської обласної профспілки працівників освіти і науки України Людмила Кучерява схвильовано ділиться, в законопроекті передбачено відміну цілого ряду надбавок, які сьогодні складають значний відсоток фактичного заробітку педагога. Тому їх ануляція призведе до «голої» ставки, як для молодих фахівців, так і для вчителів, які пропрацювали в школі не один рік.

Інша правка, яка викликає у освітян занепокоєння – це збільшення часу роботи вчителів до 40 годин на тиждень. Пані Людмила переконана, для викладачів такий графік є нереальним. Адже фактично уся позаурочна робота, зокрема перевірка зошитів чи підвищення кваліфікації повинна буде відбуватися лише в стінах навчального закладу.

Фізичне, психологічне та емоційне вигорання. Херсонці всі як один зазначають, вчителів недооцінюють і скасування надбавок лише погіршить умови праці вчителям