Отримати безоплатну правову допомогу в області стає простіше

7 лет назад 0

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисеєва разом з начальником Головного управління юстиції у Херсонській області Костянтином Хутковським здійснили робочий візит до Нововоронцовського, Високопільського та Великоолександрівського бюро правової допомоги.

В рамках робочого візиту  Марина Єлисеєва  провела особистий прийом та консультування громадян, ознайомилась із правовими потребами жителів цих районів та проконтролювала виконання усіх норм співробітниками місцевих осередків задля забезпечення контролю за якісним обслуговуванням громадян у районах. 

У ході прийому відвідувачі бюро отримали правові консультації та роз’яснення щодо умов призначення державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, поновлення надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, визначення розміру аліментів, скасування довіреності тощо.

Питання, з якими звернулися переселенці, стосувалися отримання спадщини, що розташована на тимчасово окупованій території, порядку оформлення статусу біженця.

Також клієнтам бюро правової допомоги розповіли, що відтепер вони можуть отримати консультації начальника територіального органу юстиції в режимі он-лайн, зайшовши на офіційний веб-сайт Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Також проаналізовано роботу щодо забезпечення доступу та надання громадянам безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема в частині прийому заяв, їх реєстрації та подальшої передачі на опрацювання до місцевого центру з надання БВПД, здійснення представництва інтересів осіб та надання допомоги в підготовці та складенні процесуальних документів працівниками бюро правової допомоги.

З мережею центрів надання безкоштовної вторинної правової допомоги у Херсонській області можна ознайомитись за посиланням.

Єдиний телефонний номер системи БПД:

0 800 213 103
(Дзвінки на вказану телефонну лінію із стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними).